Cafe de Pool Maasbree

info@cafedepoolmaasbree.nl
077 465 1603
Dorpstraat 67
5993 AM Maasbree

De Poolbar

De historie van ons café gaat lang terug. Want al in het jaar 1840 opende in een gezinswoning aan de Dorpstraat in Maasbree een klein cafeetje zijn deuren. In 1964 namen Sjraar en Annie Peeters het café over van de ouders van Sjraar en gaven het zijn huidige naam: ‘De Poolbar’. De naam is afgeleid van de drinkpoel die zich op deze plek bevond, waar koetsiers hun paarden konden laten drinken. Sjraar en Annie hebben het café 50 jaar lang met veel passie en liefde gerund.

Het markante witte pand heeft een mooie grote achtertuin. Lange tijd lag daar een midgetgolfbaan, die bij velen in de regio nog altijd geweldige herinneringen oproept. En hoewel Sjraar en Annie altijd nog met veel plezier achter de bar stonden, vonden ze het in 2015 tijd om te genieten van hun welverdiend pensioen.

Niëns

Het pand tegenover De Poolbar, op de hoek van de Baarlosestraat en de Dorpstraat, kent een heel andere geschiedenis. Daar lag namelijk een kleine herberg en in mei 1881 kreeg de familie Hanraets een vergunning om er een cafeetje te starten.
In 1937 nam dochter Bertha met haar man Jo Niëns het café over. Ze bouwden er een zaal aan en veranderden de naam in Café-Feestzaal Jo Niëns. Ze runden de zaak met groot succes tot 1975, toen ze het stokje doorgaven aan de zonen Hay en Sjraar. Het restaurant met nieuwe kegelbanen werd gerund door zoon Hay en zijn echtgenote An. Het café en de feestzaal werden gerund door zoon Sjraar en zijn echtgenote Til. De naam van het bedrijf veranderde in Jo Niëns en Zn.

Dankzij vele verbouwingen en uitbreidingen groeide Jo Niëns en Zn uit tot een befaamd horecabedrijf met een café, terras, feestzalen, restaurant, acht bowlingbanen en een ijssalon. Beide broers en hun echtgenotes leidden de zaak met veel plezier tot het jaar 2010. Toen droegen ze het over aan Roy, zoon van Hay en An, en Jo, zoon van Sjraar en Til. Helaas kwam na vijf jaar een einde aan deze samenwerking en stapte Jo uit het bedrijf.

Café De Pool

In 2015 kwamen deze twee geschiedenissen samen. Sjraar en Annie, die wilden stoppen met hun bedrijf en Jo Niëns, die samen met zijn echtgenote Laura, op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Zo kon het gebeuren dat Jo en Laura de nieuwe eigenaren werden van Café de Pool, voorheen De Poolbar.

Het is nog altijd een oud bruin café. Maar dan wel met een uitgebreid terras in de zon, met een feesttent bij de mooie grote achtertuin, geschikt voor feesten, partijen en catering op locatie. Jo en Laura hebben veel nieuwe energie en ambitie om in dit historische pand iets moois voort te zetten.